» » Cynamon z kory naturalny olejek eteryczny, cynamonowy do produkcji perfum Cinnamon Bark oil
Cynamon z kory naturalny olejek eteryczny, cynamonowy do produkcji perfum Cinnamon Bark oil
Nowość

Cynamon z kory naturalny olejek eteryczny, cynamonowy do produkcji perfum Cinnamon Bark oil

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP4053

Kod producenta: 4053SH

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 16,80 zł

Cena netto: 13,66 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
CYNAMON - NATURALNY OLEJEK ETERYCZNY Z KORY CYNAMONOWCA
Cinnamomum Zeylanicum
SKONCENTROWANY OLEJEK ETERYCZNY Z KORY CYNAMONOWEJ

nazwa łacińska: Cinnamomum Zeylanicum
XPP4053

zapach: charakterystyczny dla cynamonu.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
nuta: główna podstawy


W przemyśle perfumeryjnym. Jest ważnym składnikiem orientalnych kompozycji perfumeryjnych. często łączony z goździkiem, różą, jaśminem, irysem, magnolią, orchideą, brzoskwinią, ylang stanowi korzenno-kwiatową nutę główną kompozycji damskich. W kompozycjach orientalnych męskich cynamon jest składnikiem nuty głównej korzennej (z goździkiem, jaśminem, geranium, heliotropiną), kwiatowo-korzennej (z goździkiem, różą, jaśminem, konwalią, ylang), korzenno-drzewnej ( z goździkiem, drzewem cedrowym, sandałowym, paczuli, jaśminem, geranium). W kompozycjach fougere i chypre cynamon jest dodatkiem wzbogacającym nutę podstawową w element orientalny.
Olejek eteryczny z cynamonowca nadaje zapach kosmetykom. Skóra po zabiegach z jego udziałem jest jędrna, gładka, napięta i elastyczna. Dzięki swoim właściwościom rozgrzewającym, poprawia napięcie i elastyczność skory oraz usprawnia przepływ krwi i metabolizm. Aromatyczna przyprawa znakomicie sprawdza się także w pielęgnacji stóp. Rozgrzewające kosmetyki z cynamonem, to przede wszystkim balsamy, kremy do stóp i rąk a także rozgrzewające maseczki. Ma działanie antyseptyczne. Wykazuje silne właściwości rozgrzewające i ściągające. Wyciąg z kory cynamonowca ogranicza wydzielanie sebum i reguluje florę bakteryjną skóry. Nalezy olejek rozcieńczać do stosowania na skórę.

Wykorzystywany w produkcji perfum i wód toaletowych.
Częsty dodatek w kompozycjach zarówno damskich jak i męskich.
dobrze komponuje się z: z nutami orientalnymi, drzewnymi, skórzanymi, kadzidlanymi, kwiatowymi, przyprawowymi, owocowymi, dobrze łączy nuty ziemiste i szyprowe.
 

Aby koncentraty olejków użyć do wyprodukowania perfum

należy rozcieńczać olejki w proporcjach

dozowanie:
Najtrwalszy ekstrakt perfum zawiera nawet do 40% olejków (zazwyczaj jest to 25%).
Wody ESDP (Esprit de Parfum) mają 15-30% olejków.
W wodach perfumowanych EDP jest 12-25 % związków aromatycznych.
W wodach toaletowych (EDT) – 6-18% .
Wody kolońskie mają ok. 5-7 % olejków.
wody po goleniu – 2-4%.
Wody orzeźwiające, czyli tzw. mgiełki – do 5%.

aby wykonać własne perfumy lub wodę toaletową należy wymieszać kompozycje olejków z alkoholem zazwyczaj 80% i odstawić w ciemne miejsce na minimum 3 tygodnie . Wskazane jest przynajmniej raz dziennie wstrząsnąć butelką z perfumami w celu lepszego wymieszania się olejku z alkoholem.

Po 3 tygodniach perfumy są gotowe do użycia.

Olejki mogą uczulać , dlatego przed zastosowaniem w perfumach należy przetestować niewielką ilość olejku na własnej skórze minimum 24 godziny, jeśli nie wystąpi żadna reakcja można użyć do produkcji perfum czy wody toaletowej.
olejek sprzedajemy jako surowiec.

     
Środki ostrożności: 
- przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci 
- nie używać w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej 6- go roku życia 
  (bez konsultacji lekarskiej lub farmakologicznej) 
- używanie olejków nie zastąpi zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia 
Opis olejku powstał w oparciu o publikacje książkowe z dziedziny aromaterapii.
Nie stanowi on porady ani zalecenia wydanego przez lekarza.
Jeżeli chcesz używać olejków w celach leczniczych zasięgnij porady lekarza.
 

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl