MGIEŁKA PERFUMOWANA DO CIAŁA 10501
Profesjonalna receptura z możliwością rejestracji produktów do sprzedaży komercyjnej
Ta receptura przygotowana jest do wykonania profesjonalnej mgiełki perfumeryjnej, do zastosowania komercyjnego.
Receptura no.10501
składniki:
(1) Glyceryna kosmetyczna (99%) Glycerin 5.00 %
Sisterna PS750-C Palmitynian sacharozy 1,00 %
(2) Olej kameliowy MM Olej z nasion kamelii 4,90 %
Dermofeel Toco 70 Tokoferol 0,10 %
(3) Euxyl PE9010 Fenoksyetanol, etyloheksylogliceryna 1,00 %
kompozycja zapachowa perfumeryjna 0,10 % (zapach musisz sam wybrać, większość kompozycji z naszej oferty to kompozycje które są dedykowane dla tej aplikacji)
(4) Woda dejonizowana Aqua 86,30 %
Avicel PC611 Celuloza mikrokrystaliczna, guma celulozowa 1.50 %
(5) Kwas cytrynowy (10% roztwór wodny) 0,1 do 0,3 %
w nawiasach np (1) podane są fazy receptury , poniżej kolejnośc i metoda użycia konkretnej fazy
Metoda produkcji:
1. Rozprowadzić Sisterna PS750-C w glicerynie fazę (1) i ogrzać do 70 ° C.
2. Ogrzać fazę (2) oddzielnie do 70 ° C.
3. Dodać fazę (2) do fazy (1), homogenizując mieszadłem szybkoobrotowym.
4. Dodać fazę (3) bez podgrzewania do fazy (1 + 2) w 70 ° C i homogenizować mieszadłem szybkoobrotowym przez 1 minutę.
5. Dodać Avicel PC611 do zimnej wody faza (4) i ścinać przez 10 minut za pomocą mieszalnika szybkoobrotowego, aż do całkowitego połączenia.
7. Dodać olej w emulsji gliceryny fazy(1 + 2 + 3) do fazy (4) podczas mieszania.
8. Wyregulować pH kwasem cytrynowym faza (5).
Formulacja przygotowana metodą skoncentrowanej emulgacji.
Ta receptura to nasza propozycja, przed wykonaniem większej partii mgiełki wykonaj próbna wersję na mniejszej ilości.
Jesli jesteś zainteresowany tym przepisem zadzwoń, pomożemy w zorganizowaniu przedsięwzięcia.
tel + 48 603 747 100
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.