» » Patchouli, Pogostemon cablin, naturalny olejek eteryczny
Patchouli, Pogostemon cablin, naturalny olejek eteryczny

Patchouli, Pogostemon cablin, naturalny olejek eteryczny

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP4043

Kod producenta: 4043SH

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 16,80 zł

Cena netto: 13,66 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

NATURALNY OLEJEK DO PRODUKCJI PERFUM
PATCHOULI ,  PACZULI

łacinska nazwa  Pogostemon cablin

NATURALNY KONCENTRAT OLEJKU

OLEJEK ETERYCZNY 100%

Metoda otrzymywania: destylacja z parą wodną fermentowanych suszonych liści rośliny paczuli

 

Składnik zapachowy wykorzystywany głównie w produkcji perfum i wód toaletowych

zapach: słodki, przypominający zapach ziemi, jest bardzo trwały

najczęściej łączy się olejek paczuli z innymi olejkami i kompozycjami perfumeryjnymi

Aby koncentraty olejków użyć do wyprodukowania perfum

należy rozcieńczać olejki w proporcjach

dozowanie:

Najtrwalszy ekstrakt perfum zawiera nawet do 40% olejków (zazwyczaj jest to 25%).

Wody ESDP (Esprit de Parfum) mają 15-30% olejków.

W wodach perfumowanych EDP jest 12-25 % związków aromatycznych.

W wodach toaletowych (EDT) – 6-18% .

Wody kolońskie mają ok. 5-7 % olejków.

wody po goleniu – 2-4%.

Wody orzeźwiające, czyli tzw. mgiełki – do 5%.

aby wykonać własne perfumy lub wodę toaletową należy wymieszać kompozycje olejków z alkoholem zazwyczaj 80% i odstawić w ciemne miejsce na minimum 3 tygodnie . Wskazane jest przynajmniej raz dziennie wstrząsnąć butelką z perfumami w celu lepszego wymieszania się olejku z alkoholem.

Po 3 tygodniach perfumy są gotowe do użycia.

O OLEJKU PATCHOULI

olejek paczuli jest naturalnym utrwalaczem zapachów, który nadaje im "zmysłową" nutę. Dlatego jest powszechnie stosowany w produkcji kosmetyków, perfum, mydła, dezodorantów

Jest ważnym i cennym surowcem dla przemysłu perfumeryjnego (zwłaszcza francuskiej szkoły), gdzie jest szeroko stosowany. W wysoko półkowych perfumach jego zawartość jest obowiązkowa. Olejek ten nadaje im moc, charakter, urok i trwałość.

Ponieważ olejek paczulowy doskonale maskuje nieprzyjemny smak i zapach, stosuje się go jako środek aromatyzujący do żywności oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych.

Olejki naturalne mogą uczulać , dlatego przed zastosowaniem w perfumach należy przetestować niewielką ilość olejku na własnej skórze minimum 24 godziny, jeśli nie wystąpi żadna reakcja można użyć do produkcji perfum czy wody toaletowej.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl