» » Neem oil , miodla Indyjska olejek tłoczony z nasion Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.
Neem oil , miodla Indyjska olejek tłoczony z nasion Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.

Neem oil , miodla Indyjska olejek tłoczony z nasion Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: LKO040

Kod producenta: 040SH

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 8,90 zł

Cena netto: 7,24 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
OLEJEK NEEM CZYLI OLEJ Z MIODLI INDYJSKIEJ
100% czysty olejek tłoczony na zimno
kraj pochodzenia; Indie
LKO 040
Łacińska nazwa: Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.

O olejku :   NEEM

Neem czyli Miodla Indyjska lub Melia Indyjska łac.Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L. to gatunek drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Stanowi jeden z dwóch gatunków rodzaju Azadirachta. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego.
Olej Neem  jest też nazywany olejkiem Margosa. Neem jest uznawane w Indiach za uniwersalne zioło ze względu na jego wyjątkowe właściwości wspomagające stan zdrowia, często określa się je jako "roślina obiecana".
Neem jest używany w Indiach od tysięcy lat i jest szeroko stosowany w wielu preparatach ajurwedyjskich.

Każda część drzewa : liście, kora, owoce, kwiaty i korzenie mają korzystne działanie na ciało człowieka, zawierają one azadirachtynę to związek, który daje właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne i przeciw pasożytnicze, dzięki temu Neem pomaga w wzmacnianiu układu odpornościowego i walce z różnymi infekcjami. Stosowany jest również w różnych produktach gospodarstwa domowego bo jest bezpieczny i nie powoduje niepożądanych skutków ubocznych.

Olej neem pozyskiwany jest z nasion.Jest bardzo gorzki w smaku, głównie z powodu zawartości triglicerydów i związków triterpenoidowych. Stosowany jest do różnych celów, dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, takich jak kwas oleinowy i kwas linolenowy, działa korzystne na skórę i włosy.
Olej Neem z miodli indyjskiej zawiera wiele substancji odżywczych i jest stosowany w wielu różnych płynach pielęgnacyjnych, kremach, mydłach i różnego rodzajów kosmetykach. Działa korzystne na skórę skłonną do wyprysków, skórę łuszczycową i trądzik. Właściwości ściągające pomagają w regenerowaniu skaleczeń i ran. Olej Neem zmniejsza suchość i swędzenie skóry.

Chroni skórę i spowalnia starzenie:

Neem zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, które chronią skórę przed przedwczesnym starzeniem. Zawiera karotenoidy - silne przeciwutleniacze które chronią skórę przed wolnymi rodnikami. Olej neem jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy, które są łatwo wchłaniane przez skórę, dzięki czemu ją odmładzają i poprawia jej elastyczność. Regularnego stosowanie neem wygładza również zmarszczki, drobne linie i zwalcza oznaki starzenia się skóry.

Pomaga w walce z trądzikiem:
Olej Neem jest idealny do cery trądzikowej, ponieważ usuwa bakterie i zanieczyszczenia które mogą powodować powstawanie wyprysków. Olej z miodli indyjskiej zawiera substancję usuwającą bakterie które powodują powstawanie wyprysków na skórze,  zmniejsza także zaczerwienienie skóry i łagodzi stany zapalne. Kwasów tłuszczowe zawarte w neem chronią skórę i pomagają w Usuwaniu blizn, które występują z powodu trądziku . Stosowany jest jako maseczka oczyszczająca na twarz w celu usunięcia zanieczyszczeń z  zamkniętych porów skóry.

Łagodzi objawy atopowego zapalenia skóry:
Atopowe zapalenie skóry wywołuje genetycznie uwarunkowana, nieprawidłowa reakcja układu odpornościowego. Olej Neem pomaga złagodzić objawy atopowego zapalenia skóry. Wysoka zawartość witaminy E i kwasów tłuszczowych, które szybko wnikają w zewnętrzną warstwę skóry, pomagają przywrócić barierę ochronną i zapobiega utracie wilgoci. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia skóry. pomaga walczyć z infekcjami.

Walczy z grzybicą:
Zakażenia grzybicze skóry, paznokci i grzybica stóp są często spotykane. Neem jest jednym z najpotężniejszych środków przeciwgrzybiczych dostępnych w przyrodzie. Dzięki zawartości gedunin i nimbidin olej neem wykazuje działanie grzybobójcze na ponad 14 różnych kultur grzybów.

Zmniejsza suchość skóry:
Olej z nasion neem jest doskonałą odżywką dla skóry. Głęboko nawilża skórę dzięki czemu skóra przestaje być sucha i szorstka. Często jest używany jako składnik kosmetyków nawilżających. Naturalne działanie olejku neem zapewnia wolną od pęknieć i piękną skórę.

Olejek sprzedawany jest jako surowiec.
Wszystkie surowce przed użyciem w produktach powinny przejść badania laboratoryjne.

Olejki naturalne mogą uczulać , dlatego przed zastosowaniem , należy przetestować niewielką ilość olejku nałożyć na minimum 24 godziny, jeśli nie wystąpi żadna reakcja można użyć .

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl