» » Benzaldehyde związek zapachowy migdał, do perfum aldehyd migdałowy

Kontakt

  • SYNCHRO Paweł Kotecki
    Nasienna 8
    91-231 Łódź
    NIP: 947-142-20-24
  • E-mail:lawendy@lawendy.pl
  • Telefon+48 500 623 900
    +48 603 747 100
  • Godziny działania sklepuponiedziałek - piątek 8.00-18.00 sobota 9.00-13.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Benzaldehyde związek zapachowy migdał, do perfum aldehyd migdałowy
Nowość

Benzaldehyde związek zapachowy migdał, do perfum aldehyd migdałowy

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2083

Kod producenta: lb

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 19,80 zł

Cena netto: 16,10 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ALDEHYDE  BENZALDEHYDE 

ALDEHYD BENZYLOWY
skoncentrowany aldehyd benzylu ( migdałowy)
XPP2083

Rodzina zapachowa: owocowe

Zapach: migdałowy
XPP2083
Jeden z najbardziej rozpoznawalnych aldehydów o zapachu migdałów czyli benzaldehyd
 
Benzaldehyd został po raz pierwszy wyekstrahowany w 1803 roku przez francuskiego farmaceutę Martrèsa. Jego eksperymenty skupiały się na wyjaśnieniu natury amigdaliny , trującej substancji znajdującej się w gorzkich migdałach , owocu Prunus dulcis . Nastepnie Pierre Robiquet i Antoine Boutron-Charlard, dwóch francuskich chemików, wyprodukowało obecnie używany benzaldehyd. W 1832 roku Friedrich Wöhler i Justus von Liebig jako pierwsi zsyntetyzowali benzaldehyd. 
W warunkach przemysłowych benzaldehyd jest używany głównie jako prekursor innych związków organicznych, od środków kosmetycznych, perfumeryjnych farmaceutycznych spozywczych po dodatki do tworzyw sztucznych.
Stosowany w żywności, kosmetykach, farmaceutykach i mydle, benzaldehyd jest „ogólnie uważany za bezpieczny” ( GRAS ) przez US FDA i FEMA . Status ten został potwierdzony po przeglądzie w 2005 r. Jest akceptowany w Unii Europejskiej jako środek aromatyzujący. Badania toksykologiczne wskazują, że jest to bezpieczne i nie jest rakotwórczy w stężeniach stosowanych do środków spożywczych i kosmetyków,  a nawet mogą mieć kancerostatyczną (przeciwrakowe) właściwości. 

Aldehydy występują przede wszystkim w kompozycjach kwiatowych, owocowych i cytrusowych. Spowodowane jest to budową ich cząsteczki – zawierają one długie łańcuchy atomów węgla połączone grupą aldehydową, które tworzą związki o bardzo przyjemnych zapachach, właśnie o aromatach owocowych lub kwiatowych.

Poziom użycia: do 5 %
zapach: migdałowy

Kraj pochodzenia: Francja

Związek jest dość wodnisty, taka jest oryginalna struktura tego produktu.

Nie rozcieńczamy olejków.

Aby koncentrat olejku użyć do wyprodukowania perfum

należy rozcieńczyć w proporcjach:

Najtrwalszy ekstrakt perfum zawiera nawet do 40% olejków (zazwyczaj jest to 25%).

Wody ESDP (Esprit de Parfum) mają 15-30% olejków.

W wodach perfumowanych EDP jest 12-25 % związków aromatycznych.

W wodach toaletowych (EDT) – 6-18% .

Wody kolońskie mają ok. 5-7 % olejków.

wody po goleniu – 2-4%.

Wody orzeźwiające, czyli tzw. mgiełki – do 5%.

Aby wykonać własne perfumy lub wodę toaletową należy wymieszać kompozycje olejków z alkoholem zazwyczaj 80% i odstawić w ciemne miejsce na minimum 3 tygodnie . Wskazane jest przynajmniej raz dziennie wstrząsnąć butelką z perfumami w celu lepszego wymieszania się olejku z alkoholem.

Po 3 tygodniach perfumy są gotowe do użycia.

Produkt sprzedawany jako surowiec do produkcji perfum, kosmetyków, mydeł.

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl