» » Galangal olejek eteryczny z korzenia alpinia galanga essential Oil
Galangal olejek eteryczny z korzenia alpinia galanga essential Oil
Nowość

Galangal olejek eteryczny z korzenia alpinia galanga essential Oil

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP4090

Kod producenta: 4090SH

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 33,00 zł

Cena netto: 26,83 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • angelica root
  • Recenzje produktu (0)

GALANGAL ESSENTIAL OIL
OLEJEK ETERYCZNY Z GALANGALU WIELKIEGO

czysty 100%

Łacińska nazwa: Alpinia galanga L.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Uprawa: pochodzi z upraw bio
Metoda ekstrakcji: destylacja parowa
Minimalny okres trwałości: 5 lat
Część roślinny: Świeże kłącza
Nuta zapachowa: Serca/środkowa
INCI: Alpinia galanga Oil
XPP4090
Zapach: pikantny, świeży, słodkawy z niuansami suchego drewna i kamfory, nuty imbirowe ale bardziej złożone.
Dobrze komponuje się z kardamonem, imbirem, czarnym pieprzem , elemi , eukaliptusem, kadzidłem , czystkiem, geranium , hinoki , jałowcem , lawendą , cytryną myrtem , majerankiem, 
daje też dobre połączenia z olejkami eterycznymi jak : may chang , kurkuma, opoponax, palmarosa , wetiwer, paczula , sosna , róża , rozmaryn, werbena,  , palisander , szałwia , nardowy , sugandha kokila , estragon ,

Olejek eteryczny z kłaczy galangalu jest często wykorzystywany w mieszankach do masażu, Bardzo popularny i często stosowany w Południowo-Wschodniej Azji.
Olejek eteryczny z korzenia galangalu pozyskiwany jest z łodygi rośliny . Galangal jest najbardziej znany jako popularna przyprawa kulinarna w wielu kuchniach azjatyckich, gdzie dodaje niebiańskiego smaku i aromatu do tajskich i wietnamskich zup oraz innych potraw. 
Galangal dobrze komponuje się z większością olejków przyprawowych, a szczególnie dobrze z olejkami imbirowymi (świeżymi) i kardamonowymi, ponieważ są one spokrewnione i mają podobne nuty aromatyczne. W perfumerii Galangal najlepiej sprawdza się w bukietach gourmandowych i orientalnych, prawdziwy galangal jest bardziej atrakcyjny w perfumiarstwie niż imbir ze względu na jego bardziej złozone, łagodne i mniej ostre nuty, które po zmieszaniu z kardamonem stanowią idealne harmonijne połączenie.

Aromatycznie ciepły i pobudzający Galangal jest korzystny w mieszankach afrodyzjaków. W medycynie chińskiej Galangal działa energetyzująco o właściwościach trawiennych. Zastosowanie Aromaterapii Galangal na Zachodzie jest dość nowe, biorąc pod uwagę jego stuletnie zastosowanie w Europie i Azji jako wiatropędny. Niektóre źródła wskazują, że Galangal jest preferowanym olejkiem dla wzmacniania intuicji .
Tisserand przytacza dwa rodzaje Galangal stosowane w aromaterapii, Galangal (większy) znany również jako Siam Ginger z Alpinia galanga L. i Galangal (Lesser) znany również jako chiński imbir z Alpinia officinarum Hance. Prawdziwy olejek Galangal pochodzi wyłącznie z rodzaju Alpinia i nie należy go mylić z False Galangal z Kaemferia galangal.
Zastosowanie ogólne : naturalne perfumy, potpourri, olejek w aromaterapii, olejek do kąpieli, sól do kąpieli, żele do kąpieli i pod prysznic, olejki i kremy do zabiegów spa, mydło i wytwarzanie świec.
Zastosowanie aromaterapeutyczne : antybakteryjne, przeciwzapalne, przeciwreumatyczne, antyseptyczne, wiatropędne, kolkowe, dezynfekujące, niestrawność, choroba lokomocyjna (choroba morska), nudności i wymioty, wyczerpanie nerwowe.

Olejki naturalne mogą uczulać , dlatego przed zastosowaniem  należy przetestować niewielką ilość olejku na własnej skórze minimum 24 godziny, Pamiętaj abyś nigdy nie stosował nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.
olejek  sprzedajemy jest jako surowiec.

 

Zastosowania w medycynie olejku z korzenia arcydzięgla:

Właściwości lecznicze tego olejku są wykorzystywane w medycynie.
Można używać tego oleju przy różnego rodzaju schorzeniach; infekcje wirusowe, kaszel palaczy, niestrawność, infekcje dróg moczowych itp.
Olejek najlepiej sprawdza się w przypadku pot pourri, gdyż można nim rozprowadzić zapach i rozjaśnić swoim zapachem otoczenie.
Olejek z korzenia arcydzięgla jest aromatyczny, dzięki czemu jest często wykorzystywany w aromaterapii.
Jest szeroko stosowany w celu złagodzenia lęku, depresji i napadów złości. Kojący zapach ma właściwości lecznicze.

Zalety olejku z korzenia arcydzięgla:
Masaż olejkiem z korzenia arcydzięgla pomaga w pobudzeniu krążenia krwi, wydzielaniu hormonów i enzymów. 
Uwalnia od wszelkiego rodzaju problemów trawiennych i zapewnia ulgę od nadmiaru gazów w jelitach.
Olejek wzmacnia system organizmu i łagodzi stany lękowe. 
Wzmacnia układ odpornościowy, ponieważ organizm potrzebuje odporności, a olej z korzenia arcydzięgla zapewnia go poprzez swoje ciepło i właściwości lecznicze.

Podane powyżej opisy mają wyłącznie charakter informacyjny, nie stosuj żadnych olejków w celach medycznych bezporady lekarskiej.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl