» » Kulanjan olejek eteryczny z korzenia alpinia galanga essential Oil galangan
Kulanjan olejek eteryczny z korzenia alpinia galanga essential Oil galangan

Kulanjan olejek eteryczny z korzenia alpinia galanga essential Oil galangan

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP4090

Kod producenta: 4090SH

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 33,00 zł

Cena netto: 26,83 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • angelica root
  • Recenzje produktu (0)

KULANJAN ESSENTIAL OIL
OLEJEK ETERYCZNY Z ALPINIA GALANGA

czysty 100%

Łacińska nazwa: Alpinia galanga L.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Uprawa: pochodzi z upraw bio
Metoda ekstrakcji: destylacja parowa
Minimalny okres trwałości: 5 lat
Część roślinny: Świeże kłącza
Nuta zapachowa: Serca/środkowa
INCI: Alpinia galanga Oil
XPP4090
Zapach: pikantny, świeży, słodkawy z niuansami suchego drewna i kamfory, nuty imbirowe ale bardziej złożone.
Dobrze komponuje się z kardamonem, imbirem, czarnym pieprzem , elemi , eukaliptusem, kadzidłem , czystkiem, geranium , hinoki , jałowcem , lawendą , cytryną myrtem , majerankiem, 
daje też dobre połączenia z olejkami eterycznymi jak : may chang , kurkuma, opoponax, palmarosa , wetiwer, paczula , sosna , róża , rozmaryn, werbena,  , palisander , szałwia , nardowy , sugandha kokila , estragon ,

Olejek eteryczny z kłaczy kulanjan jest często wykorzystywany w mieszankach do masażu, Bardzo popularny i często stosowany w Południowo-Wschodniej Azji.
Olejek eteryczny z korzenia kulanian pozyskiwany jest z łodygi rośliny . Kulanjan jest najbardziej znany jako popularna przyprawa kulinarna pod nazwą galangan w wielu kuchniach azjatyckich, gdzie dodaje niebiańskiego smaku i aromatu do tajskich i wietnamskich zup oraz innych potraw. 
Kulanjan dobrze komponuje się z większością olejków przyprawowych, a szczególnie dobrze z olejkami imbirowymi (świeżymi) i kardamonowymi, ponieważ są one spokrewnione i mają podobne nuty aromatyczne. W perfumerii Kulanjan najlepiej sprawdza się w bukietach gourmandowych i orientalnych, prawdziwy kulanjan jest bardziej atrakcyjny w perfumiarstwie niż imbir ze względu na jego bardziej złozone, łagodne i mniej ostre nuty, które po zmieszaniu z kardamonem stanowią idealne harmonijne połączenie.

Aromatycznie ciepły i pobudzający kulanjan jest wykorzystny w mieszankach afrodyzjaków. W medycynie chińskiej kulanjan działa energetyzująco o właściwościach trawiennych. Zastosowanie Aromaterapii kulanjanl na Zachodzie jest dość nowe, biorąc pod uwagę jego stuletnie zastosowanie w Europie i Azji jako wiatropędny. Niektóre źródła wskazują, że kulanian jest preferowanym olejkiem dla wzmacniania intuicji .

Prawdziwy olejek kilanjanl pochodzi wyłącznie z rodzaju Alpinia i nie należy go mylić z False Galangal z Kaemferia galangal.
Zastosowanie ogólne : naturalne perfumy, potpourri, olejek w aromaterapii, olejek do kąpieli, sól do kąpieli, żele do kąpieli i pod prysznic, olejki i kremy do zabiegów spa, mydło i wytwarzanie świec.
Zastosowanie aromaterapeutyczne : antybakteryjne, przeciwzapalne, przeciwreumatyczne, antyseptyczne, wiatropędne, kolkowe, dezynfekujące, niestrawność, choroba lokomocyjna (choroba morska), nudności i wymioty, wyczerpanie nerwowe.

Olejki naturalne mogą uczulać , dlatego przed zastosowaniem  należy przetestować niewielką ilość olejku na własnej skórze minimum 24 godziny, Pamiętaj abyś nigdy nie stosował nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.
olejek  sprzedajemy jest jako surowiec.

inne nazwy:
alpinia galanga
kulanja
alpina galgan
galgant
galangal


 

 

Zastosowania w medycynie olejku z korzenia arcydzięgla:

Właściwości lecznicze tego olejku są wykorzystywane w medycynie.
Można używać tego oleju przy różnego rodzaju schorzeniach; infekcje wirusowe, kaszel palaczy, niestrawność, infekcje dróg moczowych itp.
Olejek najlepiej sprawdza się w przypadku pot pourri, gdyż można nim rozprowadzić zapach i rozjaśnić swoim zapachem otoczenie.
Olejek z korzenia arcydzięgla jest aromatyczny, dzięki czemu jest często wykorzystywany w aromaterapii.
Jest szeroko stosowany w celu złagodzenia lęku, depresji i napadów złości. Kojący zapach ma właściwości lecznicze.

Zalety olejku z korzenia arcydzięgla:
Masaż olejkiem z korzenia arcydzięgla pomaga w pobudzeniu krążenia krwi, wydzielaniu hormonów i enzymów. 
Uwalnia od wszelkiego rodzaju problemów trawiennych i zapewnia ulgę od nadmiaru gazów w jelitach.
Olejek wzmacnia system organizmu i łagodzi stany lękowe. 
Wzmacnia układ odpornościowy, ponieważ organizm potrzebuje odporności, a olej z korzenia arcydzięgla zapewnia go poprzez swoje ciepło i właściwości lecznicze.

Podane powyżej opisy mają wyłącznie charakter informacyjny, nie stosuj żadnych olejków w celach medycznych bezporady lekarskiej.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl