» » Pinene Beta związek zapachowy aldehyd leśny, sosna, beta-pinen, do produkcji perfum
Pinene Beta związek zapachowy aldehyd leśny, sosna, beta-pinen, do produkcji perfum
NowośćSuper promocja

Pinene Beta związek zapachowy aldehyd leśny, sosna, beta-pinen, do produkcji perfum

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2172

Kod producenta: CAS:127-91-3

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 15,80 zł

Cena netto: 12,85 zł

Cena poprzednia: 22,80 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ALDEHYDE  PINENE BETA

2,2,6-trimetylobicyklo(3.1.1)hept-2-en


XPP2172
CAS: 
 127-91-3

Rodzina zapachowa: drzewna, pichtowa
zapach leśny, sosny, 


zastosowanie:
Wody toaletowe, kolońskie świeże nuty głowy Perfumy do użytku domowego, mydło, środki czystości.

Poziom użycia: do max 10%
zalecane nie większe stężenie niż 8 % 
Nazwa chemiczna: 
2,2,6-trimetylobicyklo(3.1.1)hept-2-en
Formuła: C10 H16
Producent: Givaudan
Siła zapachu: - duża
Czas: do 4 godzin
Kraj pochodzenia: Francja.

zapach:  suchy drzewiasty żywiczny sosnowy zielony,
opis zapachu: Chłodny, drzewny, sosnowy i terpentynowy ze świeżą miętową, eukaliptusową i kamforową nutą z pikantnym pieprzem i niuansem gałki muszkatołowej
Zastosowanie: Beta pinen jest bezbarwną cieczą, rozpuszczalną w alkoholu, ale nie w wodzie. Ma drzewno-zielony, sosnowy zapach. Występuje naturalnie w rozmarynie, pietruszce, koperku, bazylii i róży. W przyrodzie występują dwa izomery strukturalne: a-pinen i β-pinen. Jak sama nazwa wskazuje, obie formy są ważnymi składnikami żywicy sosnowej; znajdują się również w żywicach wielu innych drzew iglastych, a szerzej w innych roślinach. Oba są również wykorzystywane przez wiele owadów w ich systemie komunikacji chemicznej. Selektywne utlenianie pinenu za pomocą niektórych katalizatorów w przemyśle chemicznym daje wiele składników dla farmacji, sztucznych substancji zapachowych i tak dalej. Podstawowym produktem utleniania jest werbenon.
czesto wykorzystywany do maskowania zapachów 

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.

Gdzie czesto jest wykorzystywany 

Perfumy alkoholowe
Antyperspiranty/Deo
Kremy i balsamy
Pomadki
Mydło w kostkach
Mydło w płynie
Szampon
Odżywka do włosów
Żel pod prysznic
Płynny detergent
Zmiękczacz do tkanin
Świece
Pot Pourri
Kadzidło

Inne nazwy
beta-pinen
beta-pinene
β-Pinene

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl