» » Alpha Isomethyl Ionon związek zapachowy do perfum alfa izometyl jonon, Alfa-isometil ionona
Alpha Isomethyl Ionon związek zapachowy do perfum alfa izometyl jonon, Alfa-isometil ionona

Alpha Isomethyl Ionon związek zapachowy do perfum alfa izometyl jonon, Alfa-isometil ionona

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2195

Kod producenta: CAS:127-51-5

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 16,90 zł

Cena netto: 13,74 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ALFA ISOMETHYL IONON
ZWIĄZEK ZAPACHOWY DO PRODUKCJI PERFUM
Producent :  Sigma Aldrich
XPP2195
Synonim: 3-metylo-4-(2,6,6-trimetylo-2-cykloheksen-1-ylo)-3-buten-2-on

Numer CAS: 127-51-5
Numer EC: 204-846-3
Nazwa INCI: ALPHA-ISOMETHYL IONONE

Wzór chemiczny: C14H22O
siła zapachu: delikatny do 80 h
kolor: przezroczysty do lekko żółtego
Kraj pochodzenia : USA
rozpuszczalność : w alkoholu etylowym

Alpha Isomethyl Ionone jest związkiem zapachowym zaliczanym do grupy terpenów tzw. nienasycony keton, najczęściej pozyskiwany syntetycznie . Posiada delikatny zapach określany jako lekko kwiatowy.  fiołkowy, drzewny. Jest jedną z bardziej popularnych substancji występujących w branży perfumeryjnej. Stosuje się go w perfumiarstwie lub produktach do pielęgnacji ciała, niekiedy w środkach czystości.
Zapach:  świeży, delikatnie kwiatowy, fiołkowy, drzewny, 
dobrze komponuje się z nutami aldehydowymi, świeżymi, drzewnymi, kwiatowymi, owocowymi. 

Substancja jest stabilna w perfumach i kremach, balsamach, detergentach, szamponach, mydle. 
W temperaturze pokojowej substancja jest płynna .

 

ORYGINALNE SKONCENTROWANE ZWIĄZKI ZAPACHOWE DO TWORZENIA PERFUM

WSZYSTKIE OLEJKI ORAZ KOMPOZYCJE PERFUMERYJNE POSIADAJĄ CERTYFIKATY

KOMPOZYCJE POCHODZĄ OD NAJBARDZIEJ ZNANYCH ŚWIATOWYCH PRODUCENTÓW OLEJKÓW I KOMPOZYCJI

Składnik zaliczany jest do potencjalnych alergenów dlatego w perfumach jesli w składzie jest go więcej niż 0,001 % należy umieścić tą informację w składzie INCI. IFRA nie zabrania stosowania go w perfumach.

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .

W tym celu należy jedną krople olejku, kompozycji zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. 
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl