» » Aldehyde C16, Wild strawberry, związek zapachowy poziomka, C-16 olejek do perfum

Kontakt

  • SYNCHRO Paweł Kotecki
    Nasienna 8
    91-231 Łódź
    NIP: 947-142-20-24
  • E-mail:lawendy@lawendy.pl
  • Telefon+48 500 623 900
    +48 603 747 100
  • Godziny działania sklepuponiedziałek - piątek 8.00-18.00 sobota 9.00-13.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Aldehyde C16, Wild strawberry, związek zapachowy poziomka, C-16 olejek do perfum

Aldehyde C16, Wild strawberry, związek zapachowy poziomka, C-16 olejek do perfum

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2072

Kod producenta: 23077-6

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 19,80 zł

Cena netto: 16,10 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ALDEHYDE  C 16  WILD STRAWBERRY

XPP2072

Rodzina zapachowa: owocowe

Zapach: świeży,czysty, truskawka, poziomka
Aldehyde C-16 poziomka jest słodko-owocowym zapachem poziomek, bardzo cukierkowym, z kwiatowym odcieniem miodu, jest przydatny w różnych kompozycjach kwiatowych, takich jak jaśmin i róża. Dodaje ciepła zapachom i wzmacnia nuty głowy.

Aldehydy występują przede wszystkim w kompozycjach kwiatowych, owocowych i cytrusowych. Spowodowane jest to budową ich cząsteczki – zawierają one długie łańcuchy atomów węgla połączone grupą aldehydową, które tworzą związki o bardzo przyjemnych zapachach, właśnie o aromatach owocowych lub kwiatowych.

Poziom użycia: do 15%
zapach: niska , srednia siła zapachowa

Nazwa chemiczna:  3-metylo-3-fenyloksirano-2-karboksylan etylu
Kraj pochodzenia: Francja

Kompozycja jest dość wodnista, taka jest oryginalna struktura tego produktu.

Nie rozcieńczamy olejków.

Aby koncentrat olejku użyć do wyprodukowania perfum

należy rozcieńczyć w proporcjach:

Najtrwalszy ekstrakt perfum zawiera nawet do 40% olejków (zazwyczaj jest to 25%).

Wody ESDP (Esprit de Parfum) mają 15-30% olejków.

W wodach perfumowanych EDP jest 12-25 % związków aromatycznych.

W wodach toaletowych (EDT) – 6-18% .

Wody kolońskie mają ok. 5-7 % olejków.

wody po goleniu – 2-4%.

Wody orzeźwiające, czyli tzw. mgiełki – do 5%.

Aby wykonać własne perfumy lub wodę toaletową należy wymieszać kompozycje olejków z alkoholem zazwyczaj 80% i odstawić w ciemne miejsce na minimum 3 tygodnie . Wskazane jest przynajmniej raz dziennie wstrząsnąć butelką z perfumami w celu lepszego wymieszania się olejku z alkoholem.

Po 3 tygodniach perfumy są gotowe do użycia.

Produkt sprzedawany jako surowiec do produkcji perfum, kosmetyków, mydeł.

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl