» » Dihydromyrcenol Dehydromycenol wzmacniacz dla cytrusowych kompozycji , olejków, lemonkowy, silny aromat
Dihydromyrcenol Dehydromycenol wzmacniacz dla cytrusowych kompozycji , olejków, lemonkowy, silny aromat

Dihydromyrcenol Dehydromycenol wzmacniacz dla cytrusowych kompozycji , olejków, lemonkowy, silny aromat

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP7019

Kod producenta: lb

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 16,90 zł

Cena netto: 13,74 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

DIHYDROMYRCENOL XPP7017

Dihydromyrcenol to związek o przyjemnym cytrusowym aromacie może być zastosowany w wielu produktów i na stosunkowo wysokich poziomach. Od kosmetyków po uniwersalne środki czyszczące i delikatne zapachy, ma silny, złożony zapach. Podbija nuty zapachowe w kompozycjiach szczególnie cytrusowych, zwłaszcza limonki, cytryny, może być stosowany w dużej ilości procentowej w stosunku do bazowego olejku czy kompozycji.
Doskonały do ​​maskowania silnych zapachów produktów bazowych, np zapach alkoholu, lub DPG

Zapach : świeży, przypominający limonkę, cytrusowo-kwiatowy i lekko słodki z niewielką prawie zerową nutą terpenową, nutami lawendowymi, oraz woda kolońską.
Bardzo mocny, świeży, czysty aromat cytrusowy z nutami bergamotki, limety, lawendy. Zawiera tak dużo możliwości zapachowych, że jest wykorzystywany we wszystkich typach perfum. Obowiązkowy składnik współczesnego perfumiarza. Dodaje projekcji i kolorów górnym i środkowym nutom.
Związek ten wykazuje pewną skłonność do polimeryzacji, przez co traci zapach i zwiększa lepkość. Po dodaniu odpowiedniego inhibitora jest dość stabilny wobec takiego zachowania.
Przydatny w perfumach mydlanych i jako silna nuta wspomagająca dla olejków limonkowych w zapachach cytrusowych.
Należy do bardzo nielicznej grupy związków, które mają typowe nuty wapienne, ale nie są węglowodorami.

Wprowadza świeże i mocne, dyfuzyjne nuty do baz kwiatowych, konwaliowego, lilii, bzu, hiacyntu itp. Oraz tworzy interesujące mieszanki z zapachami różanymi.

C10H20O

Dihydromyrcenol

2,6-Dimethyl-7-octen-2-ol

CAS: 18479-58-8

2,6-Dimethyloct-7-en-2-ol

7-OCTEN-2-OL, 2,6-DIMETHYL
Posiada Certyfikat IFRA
Zgodny z wytycznymi dla preparatów do stosowania bezpośrednio na skórę.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl