» » D-Limonene związek zapachowy aldehyd cytrusowy, d Limonene, cytren, limonen do perfum
D-Limonene związek zapachowy aldehyd cytrusowy, d Limonene, cytren, limonen do perfum
Super promocja

D-Limonene związek zapachowy aldehyd cytrusowy, d Limonene, cytren, limonen do perfum

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2168

Kod producenta: CAS:

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 12,80 zł

Cena netto: 10,41 zł

Cena poprzednia: 19,80 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ALDEHYDE  D-LIMONENE

d - limonen
4-izopropenylo-1-metylocykloheksen

XPP2170
CAS: 
5989-27-5

Rodzina zapachowa: cytrusowe, pomarańcza, limonka, cytryna,
ostry terpenowy cytrusowy owocowy pomarańczowo-jagodowy cierpki Świeży lekki i słodki cytrusowy zapach z silnym podobieństwem do olejku ze skórki pomarańczy

Zapach: ma cytrusową nutę najbliżej do limonki czy pomarańczy. Nadaje świeży, cytrusowy charakter owocowym i kwiatowym zapachom oraz daje ciekawy efekt skórki cytrusowej, szczególnie w kierunkach limonkowych.
zastosowanie:

Wody kolońskie świeże nuty głowy Cytrusy, Pomarańcze, Perfumy do użytku domowego, Add-lift, Typy kwiatowe, Jaśmin, Lawenda, Sosna, Mieszanki drzewne, As-Modyfikator , limonka, grejpfrut,

Poziom użycia: do max 15%
zalecane nie większe stężenie niż 9 % 
Nazwa chemiczna: 
4-izopropenylo-1-metylocykloheksen
Formuła: -
Producent: Givaudan
Siła zapachu: -
Czas: do 7 godzin
Kraj pochodzenia: Francja.


D-Limonen jest związkiem izolowanym z cytrusów. Ze względu na swój przyjemny, cytrusowy zapach, jest szeroko stosowany jako dodatek smakowo-zapachowy. Jak się okazuje, d-Limonen, może znaleźć również zastosowanie jako środek wspomagający terapię niektórych schorzeń.
Limonen należy do grupy związków organicznych zwanych monoterpenami, które nadają roślinom właściwości zapachowe. Ich nazwa wzięła się od terpentyny, gdyż posiadają do niej podobną strukturę chemiczną i są produkowane przez rośliny. W swej budowie zawierają jednostkę izoprenową, która wchodzi również w skład m.in. witaminy A czy cholesterolu. 

Produkt sprzedawany jako surowiec do produkcji perfum, kosmetyków, mydeł.
Limonen stanowi czynnik drażniący dla skóry, zarówno w doświadczeniach na ludziach jak i na zwierzętach stwierdzono, iż D-limonen jest czynnikiem drażniącym wobec oczu.

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.

Gdzie czesto jest wykorzystywany D-LIMONEN:

Perfumy alkoholowe
Antyperspiranty/Deo
Kremy i balsamy
Pomadki
Mydło w kostkach
Mydło w płynie
Szampon
Odżywka do włosów
Żel pod prysznic
Kwasowy środek czyszczący
Amoniak
Chlor
Proszek do czyszczenia
Płynny detergent
Zmiękczacz do tkanin
Świece
Pot Pourri
Kadzidło

Inne nazwy dla d-limonene:
d-limonen ,
d-1-metylo-4-izopropenylo-1-cykloheksen,
dp-menta-1,8(9)-dien,
limonen d czysty 1-metylo para izopropenylo-1-cykloheksen,
d para menta-1 ,8-dien,
d Limonene
Kautschin
Hesperyden,
Cytren,
Karwen,
Kajeputen 
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl