» » Rose Oxide związek zapachowy róża, tlenek różany do produkcji perfum
Rose Oxide związek zapachowy róża, tlenek różany do produkcji perfum
NowośćSuper promocja

Rose Oxide związek zapachowy róża, tlenek różany do produkcji perfum

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2179

Kod producenta: CAS:16409-43-1

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 19,80 zł

Cena netto: 16,10 zł

Cena poprzednia: 28,80 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ROSE OXIDE

tlenek różany
4-methyl-2-(2-methylprop-1-enyl)oxane

XPP2179
CAS: 
 16409-43-1

Rodzina zapachowa: kwiatowa
Zapach: różany, metaliczny zielony, wegetatywny, kwiatowy, ziołowy i lekko kamforowy z pikantnym niuansem


zastosowanie:
Wody toaletowe, mydło, art spożywcze

Poziom użycia: 1 - 3 %
zalecane nie większe stężenie niż 3 % 
Nazwa chemiczna: 

Formuła: C10 H18 O
Waga molekularna: 154.25
Producent: Symrise
Siła zapachu: - średnia
Czas: do 8 godzin

Kraj pochodzenia: Francja.

Zastosowanie: Stosowany w syntetycznych olejkach różanym i geranium.

Ma przenikający i bardzo dyfuzyjny, gazowo-zielony lub „twardy” zielony, kwiatowy zapach o słabej wytrzymałości. Podobieństwo do geranium pojawia się dopiero po rozcieńczeniu tlenku róży, a najlepiej w kompozycji. Rozcieńczony materiał ma również charakter róży.
Rozpuszczony w 1,00% glikolu dipropylenowym. uzyskuje zapach róży lub
 pikantnej świeżej pelargoni.

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.

Gdzie  jest wykorzystywany :

Perfumy alkoholowe
Antyperspiranty/Deo
spożywcze aromaty
Kremy i balsamy
Mydło w kostkach
Mydło w płynie
Szampon
Odżywka do włosów
Żel pod prysznic
Płynny detergent
puder.

Najważniejsze zagrożenia:
Xi — drażniący
R 36/38 – Działa drażniąco na skórę i oczy.
S 02 - Chronić przed dziećmi.
S 24/25 – Unikać zanieczyszczenia skóry i oczu.

Inne nazwy

tlenek róży
tlenek różany
(4R)-2-(2-Methyl-1-propenyl)-4-methyltetrahydropyran
rose oxide
4-metylo-2-(2-metyloprop-1-enylo)oksan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl