» » Citronellol związek zapachowy aldehyd różany do produkcji perfum
Citronellol związek zapachowy aldehyd różany do produkcji perfum
NowośćSuper promocja

Citronellol związek zapachowy aldehyd różany do produkcji perfum

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2171

Kod producenta: CAS: 106-22-9

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 12,80 zł

Cena netto: 10,41 zł

Cena poprzednia: 19,80 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ALDEHYDE  CITRONELLOL



β-Citronellol, 3,7-Dimethyl-6-octen-1-ol

XPP2171
CAS: 
106-22-9

Rodzina zapachowa: cytrusowe, kwiatowe
przy maym stężeniu zapach przypomina różę lub geranium, przy duzym stężeniu zapach cytrusów


zastosowanie:
Wody toaletowe, kolońskie świeże nuty głowy Perfumy do użytku domowego, mydło, środki czystości.

Poziom użycia: do max 5%
zalecane nie większe stężenie niż 4 % 
Nazwa chemiczna: 
β-Citronellol, 3,7-Dimethyl-6-octen-1-ol
Formuła: -
Producent: Givaudan
Siła zapachu: - średnia
Czas: do 7 godzin
Kraj pochodzenia: Francja.


Cytronelol to organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych alkoholi alifatycznych zaliczany do monoterpenów, o intensywnym, przyjemnym zapachu.
 Przy małych stężeniach citronellol kojarzy się z różąi melisą, przy większych stężeniach citronelol bardziej przypomina intensywny zapach cytrusowy.
Citronelol występuje powszechnie w olejkach eterycznych wielu roślin, m.in. niektórych gatunków róży, melisy, trawy cytrynowej, liściach cytryny, geranium i pomarańczy.
Jest stosowany w kompozycjach perfumeryjnych, w kosmetykach, oraz jako dodatek zapachowych środków czystości.

Produkt sprzedawany jako surowiec do produkcji perfum, kosmetyków, mydeł.
Citronellol jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych przy zastosowaniu określonych warunków i ograniczeń. Rozporządzenie 1223/2009 dotyczące produktów kosmetycznych: Citronellol znajduje się na liście substancji, które mogą być zawarte w produktach kosmetycznych wyłącznie z zastrzeżeniem określonych ograniczeń (zał. III, pozycja 86). Jeżeli składnik znajduje się w danym produkcie kosmetycznym to obecność substancji musi być uwzględniona w wykazie składników umieszczonym na etykiecie produktu, gdy jej stężenie przekracza: -0,001 % w produkcie niespłukiwanym -0,01 % w produkcie spłukiwanym Citronellol jest substancją ogólnie uznawaną za bezpieczną (GRAS – Generally Recognized As Safe) stosowaną jako substancja aromatyzująca. Opinia SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety): SCCS w 2011 r. i 2012 r. uznał Citronellol za substancję o za substancję o potencjalnym działaniu alergizującym.
Citronelol jest wpisany na listę alergenów dlatego też musi być wymieniony na liście INCI jako składnik w perfumach

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.

Gdzie czesto jest wykorzystywany 

Perfumy alkoholowe
Antyperspiranty/Deo
Kremy i balsamy
Pomadki
Mydło w kostkach
Mydło w płynie
Szampon
Odżywka do włosów
Żel pod prysznic
Płynny detergent
Zmiękczacz do tkanin
Świece
Pot Pourri
Kadzidło

Inne nazwy

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl