» » Linalool Oxide związek zapachowy kwiatowy, drzewny, terpiowy do produkcji perfum Linalol
Linalool Oxide związek zapachowy kwiatowy, drzewny, terpiowy do produkcji perfum Linalol
NowośćSuper promocja

Linalool Oxide związek zapachowy kwiatowy, drzewny, terpiowy do produkcji perfum Linalol

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 8,40 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty24 - 11,00 zł
Kurier - 13,80 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 13,90 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,40 zł

Numer katalogowy: XPP2172

Kod producenta: CAS:127-91-3

Stan produktu: Nowy

POJEMNOŚĆ

Cena brutto: 13,80 zł

Cena netto: 11,22 zł

Cena poprzednia: 18,80 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

LINALOOL OXIDE

tlenek linalolu
Epoksylinalool
6-methyl-2-(oxiran-2-yl)hept-5-en-2-ol

XPP
CAS: 
 1365-19-1

Rodzina zapachowa: drzewna, kwiatowa
zapach:  świeży, ziemisty, kamforowy, kwiatowy, drzewny


zastosowanie:
Wody toaletowe, mydło, środki czystości.

Poziom użycia: 1 - 5 %
zalecane nie większe stężenie niż 5 % 
Nazwa chemiczna: 
2-(5-metylo-5-winylotetrahydro-2-furanylo)-2-propanol
Formuła: C10 H18 O2
Waga molekularna: 170.25
Producent: 
Siła zapachu: - średnia
Czas: do 12 godzin

Kraj pochodzenia: Francja.

Zapach: Drzewny, kwiatowy, chłodzący, terpiowy i lekko zielony
Zastosowanie:
Ma świeży, ale ziemisty charakter, jest nieoceniony w rekonstytucji olejków eterycznych. Harmonijnie łączy się z paczulą w akordach szyprowych.
Świeży, słodki materiał, który jest bardzo przydatny ze względu na zdolność do uwydatniania akordów kwiatowych. 

Tlenek linalolu jest związkiem monoterpenoidowym, powszechnie występującym w niektórych gatunkach roślin aromatycznych. Można go otrzymać z linalolu poprzez utlenianie lub biotransfomację z użyciem grzyba Aspergillus niger. Jest zawsze obecny jako mieszanina form cis i trans.

Linalool można używać w produkcji aromatów spożywczych.
Można użyć do 50 ppm w koncentracie smakowym.

Materiał kosmetyczny do stosowania zgodnie z przepisami FDA. Skoncentrowany składnik aromatyczny, który można stosować jako związki zapachowe zgodnie z wytycznymi prawnymi i wytycznymi IFRA

Przed użyciem każdego olejku zalecamy przeprowadzić próbę uczuleniową .W tym celu należy jedną krople olejku eterycznego zmieszać z kilkoma kroplami alkoholu i wetrzeć w wybrane miejsce na ciele ( za uchem , na nadgarstku ) , odczekać i sprawdzić reakcję na olejek. Pamiętaj że niektóre naturalne olejki eteryczne mogą uczulać.

Gdzie  jest wykorzystywany :

Perfumy alkoholowe
Antyperspiranty/Deo
spożywcze aromaty
Kremy i balsamy
Mydło w kostkach
Mydło w płynie
Szampon
Odżywka do włosów
Żel pod prysznic
Płynny detergent
Zmiękczacz do tkanin

 

Inne nazwy
Linalool oxide (5-ring)
Linalool, epoxydihydro
Epoksylinalool
linalol
linallol
linallool
linalool oxid
AKOS025295522
tlenek furan-linalolu
1,2-Epoxy-3,7-dimethyl-6-octen-3-ol
AS-56588
FT-0627861
5-etenylotetrahydro-α,α,5-trimetylo-
6-Methyl-2-(2-oxiranyl)-5-hepten-2-ol #
3,7-DIMETHYL-1,2-EPOXY-3-HYDROXY-6-OCTENE
.alpha.-Methyl-.alpha.-[4-methyl-3-pentenyl] oxiranemethanol. 
FEMA No. 3746
EINECS 215-723-9
ACMC-209mhq
SCHEMBL891431
ANW-33420

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl